EDUKASI PENTINGNYA PENGGUNAAN SUPLEMEN KESEHATAN PADA ANAK-ANAK
DOI:
10.29303/wicara.v2i3.4072Published:
2024-06-11Issue:
Vol. 2 No. 3 (2024): Jurnal Wicara DesaKeywords:
Supplements, Health, ChildrenArticles
Downloads
How to Cite
Alfayzah, F., Utari, W. G. ., Junaida, A. ., & Pratama, M. I. A. . (2024). EDUKASI PENTINGNYA PENGGUNAAN SUPLEMEN KESEHATAN PADA ANAK-ANAK. Jurnal Wicara Desa, 2(3), 120–126. https://doi.org/10.29303/wicara.v2i3.4072
Abstract
As time goes by, there will be several lifestyle changes, one of which is people's consumption patterns. The widespread use of health supplements is one of the many things that has changed in people's consumption patterns. However, some people who consume health supplements only follow the times, without knowing the indications of these health supplements. In fact, health supplements are basically consumed to support nutritional deficiencies or strengthen a weak immune system, not as a substitute for the main nutrients that we should get from food. In addition, knowledge about health supplements is very dependent on age, so children still have quite poor knowledge about food supplementsReferences
Badan Pengawas Obat dan Makanan. (2019). Peraturan Badan pengawas Obat dan Makanan Republik Indonesia Nomor 17 Tahun 2019 tentang Persyaratan Mutu Suplemen Kesehatan, BPOM, Jakarta
Izazi & Astrid Kusuma P. (2020). Hasil Responden Pengetahuan Masyarakat Terhadap Cara Pengolahan Temulawak (Curcuma Xanthorrhiza) dan Kencur (Kaempferia galanga) Sebagai Peningkatan Imunitas Selama COVID-19 dengan Menggunakan Kedekatan Konsep Program Leximancer. Journal of Pharmacy and Science Vol. 5, No.2, hal 93-97.
Kementerian Kesehatan, RI. (2016). PERATURAN MENTERI KESEHATAN REPUBLIK INDONESIA NOMOR 51 TAHUN 2016 TENTANG STANDAR PRODUK SUPLEMENTASI GIZI. Kementerian Kesehatan RI.
Kołodziej G, dkk. (2019). 'Knowledge concerning dietary supplements among general public'. BioMed Research International, hal 1–12.
Lisnawaty., dkk. (2020). ‘Perilaku Mengkonsumsi Makanan Bergizi selama Pandemic COVID-19 pada Masyarakat Sulawesi Tenggara’. Preventif Journal 5(1), hal 23-28.
Macchi, Jatin., dkk. (2020). The Natural History, Pathobiology, and Clinical Manifestations of SARS-CoV-2 Infections. J Neuroimmune Pharmacol, hal 1–28.
Renzo, L., et al. (2020) ‘Eating Habits and Lifestyle Changes During COVID-19 Lockdown : An Italian Survey’, Journal of Translational Medicine, 18(229), hal 1–15.
Shakoor., et al. (2020). Be well: A potential role for vitamin B in COVID-19. MATURITAS: International Journal of Midlife health and Beyond.
Widayanti, A. N. D. (2016). Peningkatan Hasil Belajar Siswa Melalui Pembelajaran Berbasis Pendekatan Saintifik Pada Materi Kalor Dan Perpindahannya Pada Siswa Kelas Vii. PENSA: E-JURNAL PENDIDIKAN SAINS, 4(03).
Yuliati, L., & Munisah, M. (2022). Penggunaan Suplemen Makanan Pada Balita Untuk Memenuhi Kebutuhan Mikronutrien. IJMT: Indonesian Journal of Midwifery Today, 1(2), 39-44.
Izazi & Astrid Kusuma P. (2020). Hasil Responden Pengetahuan Masyarakat Terhadap Cara Pengolahan Temulawak (Curcuma Xanthorrhiza) dan Kencur (Kaempferia galanga) Sebagai Peningkatan Imunitas Selama COVID-19 dengan Menggunakan Kedekatan Konsep Program Leximancer. Journal of Pharmacy and Science Vol. 5, No.2, hal 93-97.
Kementerian Kesehatan, RI. (2016). PERATURAN MENTERI KESEHATAN REPUBLIK INDONESIA NOMOR 51 TAHUN 2016 TENTANG STANDAR PRODUK SUPLEMENTASI GIZI. Kementerian Kesehatan RI.
Kołodziej G, dkk. (2019). 'Knowledge concerning dietary supplements among general public'. BioMed Research International, hal 1–12.
Lisnawaty., dkk. (2020). ‘Perilaku Mengkonsumsi Makanan Bergizi selama Pandemic COVID-19 pada Masyarakat Sulawesi Tenggara’. Preventif Journal 5(1), hal 23-28.
Macchi, Jatin., dkk. (2020). The Natural History, Pathobiology, and Clinical Manifestations of SARS-CoV-2 Infections. J Neuroimmune Pharmacol, hal 1–28.
Renzo, L., et al. (2020) ‘Eating Habits and Lifestyle Changes During COVID-19 Lockdown : An Italian Survey’, Journal of Translational Medicine, 18(229), hal 1–15.
Shakoor., et al. (2020). Be well: A potential role for vitamin B in COVID-19. MATURITAS: International Journal of Midlife health and Beyond.
Widayanti, A. N. D. (2016). Peningkatan Hasil Belajar Siswa Melalui Pembelajaran Berbasis Pendekatan Saintifik Pada Materi Kalor Dan Perpindahannya Pada Siswa Kelas Vii. PENSA: E-JURNAL PENDIDIKAN SAINS, 4(03).
Yuliati, L., & Munisah, M. (2022). Penggunaan Suplemen Makanan Pada Balita Untuk Memenuhi Kebutuhan Mikronutrien. IJMT: Indonesian Journal of Midwifery Today, 1(2), 39-44.